ForsideSydkoreaYeosu

YEOSU – SYDKOREAS RIVIERA

Smuk og afslappet havneby på Koreas sydkyst

Yeosu_Night_View
Early Morning in Darangnon Village_Yeosu_Photo_by_Korea_Tourism_Organization
5-26
Yeosu_Yeongchuisan_MountainPhoto_by_Korea_Tourism_Organization
Hallyeosudo_Yeosu_Photo_by_Korea_Tourism_Organization
Yeosu Port_Photo_by_Korea_Tourism_Organization
Yeosu Gukdong Fishing Complex_Photo_by_Korea_Tourism_Organization
Oyster_Farm_Yeosu_Photo_by_Korea_Tourism_Organization
Dolsan_Bridge_Yeosu_Photo_by_Korea_Tourism_Organization
Yeosu_Dongbaekgol_Beach
Suncheon_Suncheonman_Bay_Ecological_Park (1)
Suncehon_Suncheonman_Gulf _2
Fishing Village Landscape_Photo_by_Korea_Tourism_Organization
  • Om Yeosu
  • Inspiration
  • Aktiviteter
  • Kontakt os

Imponerende natur

Helt nede på Koreas billedskønne sydkyst ligger den charmerende havneby Yeosu. Navnet betyder bogstavelig talt ”Byen med det smukke vand” og det lever byen op til. Den har en smuk vild kystlinje med klipper og udsigt til små grønne øer der ligger som smaragdperler i det krystalblå koreanske Sydhav.

Fokus på bæredygtighed

Yeosu har i de sidste år virkelig profileret sig markant på natur og bæredygtighed. Byen var vært ved den internationale Verdensudstilling 2012 under temaet ”Levende Hav og Kyst” – bæredygtig sameksistens mellem mennesker og hav. I mange år er en del af Yoesu's kyst dog desværre blevet beskæmmet af industribebyggelse, så dele af byen bærer stadig præg af dette.

Grotter, klipper, små øer og sjælden flora

Yeosu har omtrent 300.000 indbyggere og derfor alt det liv, der følger med en by af den størrelse oveni den smukke omliggende natur. Besøg de livlige fiskemarkeder, hvor man kan finde den lækreste, friskfangede fisk. Tag ned på havnen og gå eller tag bussen langs en ca. 700 m lang bro til den lille ø Odongdo. Her har man i årevis kultiveret sjældne blomster, og der er en romantisk sti, du kan følge hele vejen rundt om øen. Øen har også et fyrtårn hvorfra du kan betragte Yeosu by - især smukt om natten. Yeosu har også templer på høje klipper med udsigt over havet, og dybe grotter du kan udforske. Aqua Planet Yeosu, et akvarium, der blev bygget specielt til Expo 2012, er stadig åbent og Sydkoreas største og flotteste. Byen er desuden et dejligt rejsemål året rundt, da de varme vandstrømme og den friske havvind giver den et særdeles behageligt klima: her er overordentlig milde vintre og behageligt lune somre – ikke de ekstremer, man ser i resten af landet.

Yeosu opleves bedst med bil

Vi anbefaler, at I lejer en bil, mens I er i Yeosu. Med bilen kan I nemmer komme rundt i byen og også besøge dejlige stedet lidt længere væk. Besøg fx den nærliggende Suncheon Bay, et stort og meget smukt sumpområde med stor biodiversitet. Eller tilbring nogle dage på den smukke ø Namhae, der er broforbundet med fastlandet. Vi hjælper selvfølgelig med leje af bil!
Læs mere om Namhae her: Namhae

 

Kontakt Koreaspecialisten - bedst til Korea

Koreaspecialisten | Tlf: 33454000 | Email: info@koreaspecialisten.dk