Sydkorea – et oldgammelt land i lynende udvikling

Siden Koreakrigen har Nordkorea holdt sig fast i en mere og mere isoleret form for kommunisme mens Sydkorea er faret fremad med stormskridt. Hvor Japan var det økonomiske vidunderbarn i 80erne er det nu Sydkoreas udvikling, der stormer frem. Det er blevet sagt, at med sin udvikling fra gammeldags bondesamfund til højteknologisk storøkonomi har Sydkorea på bare 50 år gennemgået den samme udvikling, der i Europa tog 400 år!

Den unikke koreanske kulturarv

Dette land, der er mindre end Island men har omkring 50 mio. indbyggere, har formået at være fuldt fokuseret på fremtiden uden at miste sit særpræg. Korea har fantastisk kunsthåndværk, musik, beklædning og dans, og også moderne koreansk kultur i form af især film har i de seneste år spredt sig langt ud over landets grænser.

Et moderne demokrati med øjnene på fremtiden

I modsætning til kommuniststyret i nord fik Sydkorea i 1987 indført et flerparti system og er i dag moderne demokrati – noget, der også ses reflekteret i at FNs Generalsekretær i dag er sydkoreaneren Ban Ki-moon. Landet ser fremad, ingen tvivl om det, og Seoul i dag kan måske sammenlignes med Tokyo under den fremstormende økonomiske vækst i 80erne. En simpelthen helt vild storby i rivende udvikling, hvor man er omgivet af science fiction-agtig teknologi og samtidig mærker suset fra en oldgammel kultur der er helt ulig vores egen.

Banebrydende teknologi som Japan, men meget billigere!

Det er i metroen i Seoul, at man kan købe ind ved hjælp af sin smartphone i et virtuelt supermarked. Og det er i Sydkorea, at man kan tage med højhastighedstoget, KTX, fra den ene ende af landet til den anden på under tre timer – til en pris, der kun er ¼ af hvad samme rejse ville koste i Japan!

Sydkorea er et land, der næsten er for godt til at være sandt

Et land der høfligt, sikkert, velorganiseret og hygiejnisk som Japan – men meget billigere. Et land, der har lige så meget oldgammel kultur og kunst som Kina – men kun er en hundrededel så stort. Et moderne land i rivende udvikling, der har formået at bevare en unik og utrolig varieret natur, kultur og madkunst. Med billige priser og med en brøkdel af turisterne i resten af Asien.