ForsideSydkoreaSeoul

SEOUL – NEONLYS, SKYSKRABERE OG ÆLDGAMMEL KULTUR

Verdens digitale hovedstad og en af de hurtigst voksende byer i verden

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
  • Om Seoul
  • Inspiration
  • Aktiviteter
  • Kontakt os

Seoul har fantastisk gadeliv og dramatisk historie

Seoul ligger i den nordvestlige del af landet, blot 30 km fra grænsen mod nord. Dette område har været beboet i 6000 år, og overalt i byen kan man se beviser på dets imponerende historie. Blandt neonlys og skyskrabere gemmer der sig antikke skatte, gamle huse og gader. Her er et væld af helligdomme, templer og museer med fantastiske fund fra denne oldgamle kultur. Ja, faktisk er rigtig meget af det gamle Seoul blevet bevaret her, på trods af den blodige historie med japansk overherredømme og Koreakrigen. Seoul var hovedstad for hele Korea fra 1392 og indtil Japans invasion i 1901. Efter Japans nederlag i 2. verdenskrig blev Korea igen sit eget land, dog nu opdelt, Seoul blev hovedstaden i syd og er i dag en af verdens hurtigst voksende storbyer med 10 mio. indbyggere og gang i den døgnet rundt.

Seoul er en pulserende storby fuld af smukke oaser

Seoul er en ægte 24-timers by, hvor der er liv døgnet rundt. Seoul er også madelskerens paradis. Man kan spise den lækreste mad, hvor og hvornår sulten end skulle melde sig. Fra de mest udsøgte retter taget fra det gamle kejserhof til snasket men helt vidunderlig gademad, og prisen er enten billig eller meget billig! Maden er stærk og smagfuld, med masser af velsmagende kød, grøntsager og ikke mindst den allestedsnærværende kimchi, en slags surkål lavet med masser af chili, der serveres til næsten hvert måltid.

Seoul har også smuk natur, bl.a. i form af den store Hangang-flod, der løber igennem byen, den nærliggende Bukhasan nationalpark og den Olympiske Park fra OL i 1988. Her er også imponerende museer, som Koreas Nationalmuseum, Seoul Bymuseum, der viser byens historie, og det imponerende SeMA – Seoul Museum of Modern Art. Desuden er byen en kæmpe moderne storby fuld af neonlys og summen af liv og med fantastisk teater og musik, restauranter, barer og shoppingmuligheder.

Seoul har simpelthen alt - kurbade, parker, ja selv gourmetkaffe er blevet en trend i denne internationale by. Mulighederne er mange og helt op til ens egne interesser. Seoul har det hele – gammelt, nyt, koreansk, internationalt, overfladisk og dybt. Kort sagt, den sydkoreanske sjæl!

Bestig et bjerg, lav koreansk mad eller gå shop-amok 

Besøg N Seoul Tower, der ligger på et bjerg midt i byen. Herfra har man en fantastisk 360˚ panoramisk udsigt og kan danne sig et overblik over byen. Kom tæt på historien på det 600 år gamle kejserpalads Gyeongbok og det nærliggende Museum for Folkehistorie. Besøg også den traditionelle bydel Insa-dong, hvor man kan købe smukt traditionelt håndværk. Seoul er også en fantastisk shoppingby, der har alle de store mærker til rimelige priser. Seoul er en dejlig by at gå rundt i. Der er spændende levn fra landets dramatiske historie overalt: seks imponerende kejserpaladser, et væld af helligdomme og gamle huse, og går man rundt i business distriktet finder man japanske bygninger fra kolonitiden gemt blandt tårnhøje skyskrabere. I samme område ligger Dongdaemun og Namdaemun, Koreas to største gademarkeder, hvor man, hvis man er bare lidt modig, kan finde den mest fantastiske gademad. Seoul er også en storby, der konstant er vokset omkring den omliggende natur, og byen er fuld af smukke bjerge. Nogle er meget stejle, men mange er nemme at bestige på en time eller to - og giver en fantastisk udsigt samt motion nok til at nyde den lækre aftensmad med god samvittighed!

Koreaspecialisten tilbyder mange spændende oplevelser i Seoul, bl.a. udflugter, sightseeing, madlavningskurser eller guidet gourmetvandring. Læs mere her: Dagsture

 

Kontakt Koreaspecialisten - bedst til Korea

Koreaspecialisten | Tlf: 33454000 | Email: info@koreaspecialisten.dk

 

DESTINATIONER

ANDONG

BUSAN

DMZ

GYEONGJU