JEONJU – DEN TRADITIONELLE OPLEVELSE

Sov og spis som i gamle dage.

Kontakt Koreaspecialisten – bedst til Korea

Koreaspecialisten | Tlf: 33454000 | Email: info@koreaspecialisten.dk

Traditionel overnatning

I Hanok Landsbyen kan du overnatte på gammeldags manér. Bygningerne her er nye, men smukt bygget i træ efter oldgamle koreanske håndværkstraditioner, og du kommer helt tæt på kulturen uden at give afkald på komforten. Du kan også prøve kræfter med forskellige håndværk, bl.a. kan du selv hugge det brænde, der bruges til den såkaldte ”ondol” – den traditionelle koreanske varmeovn, der ligger under huset og varmer gulvet op så det er dejligt at sidde og sove på.

Koreas lækreste mad

Endelig er Jeonju byen, der efter koreanernes egen mening har landets bedste mad. Og som vi ved, har Korea meget lækker mad generelt, så det siger virkelig noget! Her bliver retterne tilberedt med den største omsorg for ingredienser og krydderier. Prøv den berømte Jeonju version af ”bibimpab” – en skål med ris, kød, æg og diverse grøntsager. Bibimbap er en af Joseon-dynastiets tre største hofretter, så det er altså mad, der er en konge værdig! I dag fås denne ret overalt i Korea, men i Jeonju er den stadig noget ekstraordinært: hver restaurant sin helt egen version med lækkert sammensatte ingredienser, der serveres med op til 20 delikate sidetallerkener.

Koreas hjerte banker i Hanok Village

Jeonju ligger lidt vestpå i midten af landet – cirka 2 timer og 15 minutters kørsel med lyntog fra Seoul. Byen er i dag en moderne storby med omkring 650.000 indbyggere, men i den traditionelle Hanok Village midt i byen er det som at være tilbage i det gamle Korea. Hanok Landsbyen er en slags ”gamle by” med traditionelle huse, oldgamle templer, museer og hyggelige restauranter. Et fantastisk sted at vandre rundt og lade sig rive med. Mens du er her, må ud ikke gå glip af Pungnammum, den gamle byport, der dateres helt tilbage til 1768. Et andet must-see er Jeondong Katedralen, der var en af de første der blev bygget i Korea, og som stadig bruges aktivt. Det er et relativt ukendt faktum, men Sydkorea har faktisk en af de største kristne befolkninger uden for den vestlige hemisfære. Det er landets største religion, større end buddhisme, og en stor del af mange koreaneres liv.

I Jeonju kan du opleve den traditionelle koreanske livsstil

Jeonju er en by med stolte historiske rødder – Joseon-dynastiet, der styrede Korea i fem århundreder, stammer herfra. Samtidig kommer her ikke så mange turister, så man har byen næsten for sig selv, og dette er nok det bedste sted i landet hvis du vil lære kulturen og traditionerne at kende.