GAYASAN NATIONALPARK – det allerhelligste

Meditation, mindfulness og overnatning på et af Koreas vigtigste templer

Buddhismens hengemte højborg

Gayasan Nationalpark huser helt unikke klippe- og granitformationer såvel som smukke dale og åer. I den sydvestlige del af denne guddommelige natur ligger Haeinsa-templet, som er et af de tre mest berømte templer i Korea. Det gamle tempel huser ældgamle kulturskatte, og tilbyder tempelovernatning, hvor du kan chante, meditere, spise og sove som munkene.

Måneklipper og UNESCO-fredede skatte

Naturen omkring Gayasan er helt unik og har siden gamle tider været berømt som et af de smukkeste landskaber i Korea. Her er bjerge bestående af anorthosit (den samme klippeform, der findes på månen!) og Hongnyudong and Baegundong-dalene, der hovedsageligt består af granit. Naturen er hellig indenfor buddhismen, og det er derfor Haeinsa-templet ligger her. Det smukke, gamle tempel er UNESCO-fredet og huser den buddhistisk ”Bibel”, den såkaldte Tripitaka Koreana, der består af over 80.000 træblokke. Blokkene blev brugt til at trykke Buddhas taler for over 700 år siden – længe før Gutenberg opfandt bogtrykken i Europa. Templet huser også andre gamle skatte.

Man kommer nemmest frem til området med bil, ligesom bil også er den bedste måde at rejse rundt i området på. Gayasan og tempelophold er en del af Koreaspecialistens rejse “Den store rundrejse i bil”. Læs mere her: Den store rundrejse i bil

Kontakt Koreaspecialisten – bedst til Korea

Koreaspecialisten | Tlf: 33454000 | Email: info@koreaspecialisten.dk

Vandreture og bjergklatring

Gayasan Nationalparkens skønhed skal opleves. Dens dale, åer og bjerge emmer af uspoleret idyl. Der er mange muligheder for afslappede vandreture i den 4 km lange Hongryudong-dal, der strækker sig fra indgangen til nationalparken til Haeinsa-templet. Dalen er bl.a. berømmet for synet af et flere tusind år gammelt grantræ. De atletiske kan klatre op ad Namsanjeil-bong, en tinde i den sydlige del af dalen. På bestigningen støder man på masser af Buddha-statuer, og tinden er et populært endags-klatremål for mange.

Tempelovernatning

Et besøg på Haeinsa-templet er et absolut must, og vi anbefaler varmt at prøve at overnatte der. Her får I mulighed for at se munkenes liv indefra med meditation, chanting og lækker vegetarisk mad. En helt unik oplevelse.