Ferie i Sydkorea

De fleste, der besøger Sydkorea, holder sig til området omkring Seoul. Byen har kunst, kultur og historie i overflod og her er rigeligt at se til flere uger, men man snyder sig selv for en oplevelse for livet, hvis man ikke også begiver sig ud i landet. Når man har beundret Seouls byliv, shoppet sig færdig, blevet opslugt i neonlys, besøgt grænsen til Nordkorea (DMZ), set de gamle kejserpaladser og spist sig mæt i lækker gademad, er det derfor tid til at begive sig afsted på nye eventyr. Sydkoreas lille størrelse og veludviklede og billige transportsystem gør det supernemt at rejse rundt. Det eneste problem kan være kommunikationen – Sydkorea er stadig et meget homogent land, der ikke er vant til hverken ikke-asiatiske ansigter eller til at tale engelsk. De unge generationer lærer det i skolen, men er ikke særlig gode til at tale det og generte overfor fremmede. Desuden skal man ikke forvente at der er skiltning eller information på engelsk, når man først begiver sig ud fra de store byer.

Oplevelser i verdensklasse

Med bare en lille smule planlægning hjemmefra gemmer der sig oplevelser i verdensklasse i Korea – og samtidig nyder I godt af, at landet endnu ikke er særlig turistet. Uspoleret natur såvel som kultur – det er Korea. Vi hjælper selvfølgelig gerne med at organisere jeres rejse, så I har masser af tid til bare at nyde alle indtrykkene og ikke skal bruge tid og kræfter på bare at komme rundt.

 

Gyeongju – Et must-see på enhver Korea-rejse

Den gamle hovedstad Gyeongju er et must-see på enhver Korea-rejse. Byen kan kaldes ”Koreas Kyoto” – koreanerne selv kalder den ”det levende museum”. Den gamle bymidte er UNESCO-fredet, da den er fuld af uvurderlige skatte – gamle templer, gravkamre for de gamle konger og meget mere. Mest imponerende er det overdådige Bulguksa Tempel lidt udenfor byen. Tilknyttet templet er Seokguram grotten, hvor man finder nogle af verdens ældste Buddha-statuer.

Andong – Koreas hovedsæde for lærdom

Andong, Koreas hovedsæde for lærdom, og den fantastiske levende landsby Hahoe, hvor man kan overnatte på traditionel koreansk manér, er også uforglemmelige. Det samme er de mange templer, der gemmer sig i bjerge og andre ufremkommelige steder. Nu om dage er det let at komme frem, og her kan man tage del i munkenes liv for en dag ved at overnatte der, chante med munkene og spise deres lækre, vegetariske mad.

Jeonju og Jeju – Landets bedste mad og naturskøn vulkanø

Er man kulinarisk interesseret bør man besøge den historiske by Jeonju, der siges at have landets bedste mad foruden en smuk gammel bydel man kan overnatte i. Desuden er det næsten ubesøgt af udenlandske turister. Korea har også fantastisk natur, f.eks. Seoraksan Nationalparken med de majestætiske bjerge og skove og vulkanøen Jeju, også kaldet det ”koreanske Hawaii” og koreanernes bryllupsrejse-destination nr. 1.

Changwon, Yeosu og Busan- behageligt klima, kirsebærblomster og smuk havudsigt

KNTO Cherry Blossom
Den sydlige by Changwon afholder hvert år Jinhae Gunhangje cherry blossom festival. En ti-dages festival med de smukke kirsebærblomster, der er lige så populære i Korea som i Japan. Endelig er der den sydlige havneby Yeosu med behageligt klima og smuk havudsigt, og ikke mindst storbyen Busan med den friske fisk, den banebrydende filmfestival, smuk natur, naturlige kurbade og en færgeforbindelse til Japan.
 
 
 

Sydkorea er varieret og overskueligt – et perfekt rejsemål til en kortere eller længere ferie