BUSAN – LIVLIG STORBY MED FANTASTISK NATUR

Livsglad og uformelt alternativ til Seoul

Kontakt Koreaspecialisten – bedst til Korea

Koreaspecialisten | Tlf: 33454000 | Email: info@koreaspecialisten.dk

Lev livet farligt på fiskemarkedet 

Hvis du har modet, skal du besøge en af de fiskekoner, der står og råber og skærer på livet løs på Jagalchi Fiskemarked. Her køber du en – stadig levende – blæksprutte, som du får udleveret i en plastpose med vand. Den tager du så med til en af mange restauranter, der ligger på markedet, der straks tilbereder den for dig. Når du spiser den helt friske og rå blæksprutte, skal du tygge hurtigt, ellers bider sugekopperne sig fast på tungen! Har du lyst til noget lidt mere afslappende, kan du tage med metroen til Haeundae strand, den mest populære strand i hele landet, eller besøge en af de mange smukke naturparker i eller rundt om byen. I Busan er der også mange muligheder for wellness på koreansk i form af spa eller massage. Endelig er en tur til Busan ikke komplet uden en tur op i landemærket, det 118 m. høje Busan Tower, hvorfra der er en fantastisk panoramisk udsigt over byen, dag som nat. Udsigten om aftenen når lysene tændes og Gwandan-broen lyser op som en snoet guldåre er i sandhed smukt.

En storby med lidt af det hele

Der bor 3,6 mio. indbyggere i Busan, og seværdighederne er mange. Her er både det bedste fra storbyen, og så storslået natur i form af strand og bjerge. Her er super shoppingmuligheder i verdens største stormagasin, Shinsegae Centum City. Her er det farverige gademarked Gukje, et godt sted hvis man vil købe traditionelle koreanske varer og kunsthåndværk. Busan er også centrum for moderne kunst og det er her en af Asiens største filmfestivaler, Busan International Film Festival, afholdes hver oktober. Absolut hovedattraktionen er dog det berømte Jagalchi Fiskemarked, det største i Korea.

Busan er helt sin egen

Busan er Sydkoreas næststørste by. Den ligger på sydøstkysten, tæt på Japan og med hav mod syd og øst, flod mod vest og de to bjerge Geumjeongsan og Hwangnyeongsan knejsende over byen. Som vigtig havne- og handelsby er her rigeligt med spændende attraktioner, og byens veludbyggede metro gør det let at komme rundt. Byen er farverig med masser af liv både dag og nat, og de lokale sætter en stor ære i at være helt deres egen, fulde af fest og mindre højtidelige end ”storebror” Seoul – forholdet kan lidt sammenlignes med Osaka og Tokyo i Japan eller Barcelona og Madrid i Spanien.