VÆRD AT VIDE

DOWNLOAD SOM PDF

REJSEDOKUMENTER

Du/I vil cirka 4-5 uger inden afrejse modtage et infokit pr. ordre.
Infokittet indeholder typisk praktisk information, gode råd og (medmindre I deltager i en grupperejse) et personligt skræddersyet transportprogram, som er jeres ”brugsanvisning” til at rejse rundt på egen hånd. Det viser, hvordan I kommer rundt fra A til B, der er kort over hotellerne, I skal bo på samt adresser og togafgange på både engelsk og koreansk.
Der vil også være kort og brochurer om Korea, der bliver sendt med posten sammen med jeres øvrige rejsedokumenter.

FLYREJSEN

Baggageregler, komfort og forplejning ombord afhænger af din flybillet. For dine aktuelle regler, læs din rejseplan, eller kontakt dit flyselskab eller Koreaspecialisten, hvis du er i tvivl.
Såfremt det omkostningsfrit er muligt på gældende flyselskab, forsøger Koreaspecialisten at reservere pladser på forhånd på de oversøiske afgange. Nødudgange samt forreste række er ofte blokeret og frigives først ved check-in.
De fleste flyselskaber kræver betaling for at forhåndsreservere pladser, og det kan foretages online på flyselskabets hjemmeside, efter vi har modtaget slutbetaling, og når flybilletterne er udstedt.
Mange flyselskaber åbner op for online check-in. Starttidspunktet varierer fra 22 til 48 timer inden afrejse afhængig af flyselskab. Ved online check-in kan man selv vælge eller ændre sin siddeplads, forudsat at ønsket plads er ledig.
Luftfartsselskaberne bestræber sig på at placere folk som er på samme rejsebevis, på pladser i nærheden af hinanden. Dette er dog ved fyldte fly ikke altid muligt, og vi anbefaler derfor at I tilkøber bestemte pladser på flyselskabets hjemmeside. Der vil normalt også være mulighed for, at du ved check-in (herunder også online check-in), kan bede om bestemte siddepladser, uden omkostning. I visse perioder hvor flyene er fyldte, er det dog ikke altid muligt at få jeres ønske opfyldt.
Det er jeres ansvar at holde jer underrettet om evt. ændrede hjemrejsetider ved at kontakte flyselskabet senest 72 timer før hjemrejsen og at møde rettidigt på de i rejseplanen oplyste steder og tidspunkter for ud- og hjemrejsen. På luftfartsselskabernes hjemmeside kan I logge ind med jeres bookingreference og efternavn for at se detaljer og eventuelle opdateringer og ændringer. Dette kan også gøres på www.checkmytrip.com, men kræver at du registrerer dig først.
Har du selv købt hele eller dele af din flybillet, anbefaler vi dig at tilkøbe en forsikring, der dækker forsinket fremmøde, som dækker hvis du evt. bliver forsinket med dit ene fly således at du ikke når dit næste fly. Sørg desuden for at overholde reglerne for transittid mellem dine flyafgange.

MØDETIDER I LUFTHAVNEN

Generelt skal check-in i lufthavnen være afsluttet som følger:
• Ved rejser i Europa: Senest 90 minutter før flyafgang.
• Ved indenrigsrejser i Korea: Senest 60 minutter før flyafgang.
• Ved oversøiske rejser: Senest 120 minutter før flyafgang.
De præcises regler står oplyst på jeres billetter samt på flyselskabernes hjemmesider.
Der er ofte lange køer, både ved check-in pultene (herunder bagagedrop) og ved efterfølgende pas- og sikkerhedskontrol. Du er personligt ansvarlig for at gøre opmærksom på dig selv i køen til check-in samt pas- og sikkerhedskontrollen, hvis du kan konstatere, at du ikke kan få foretaget check-in rettidigt, og for at møde rettidigt op ved den korrekte gate. I rejseplanen oplyser Koreaspecialisten de regler, der er gældende ved udskrivningen af dokumenterne.

SÆRLIGE BEHOV

Har du/I særlige behov, er dårligt gående eller har et handicap og/eller rejser med medicinsk udstyr, kørestol el.lign., skal Koreaspecialisten gøres opmærksom på dette inden bestilling af rejsen. Det kan i så fald være en stor udfordring at rejse rundt i Korea, og selvom vores hoteller i Korea er godkendt efter lokal standard, kan de afvige fra danske krav. Adgang til alle hotellets faciliteter kan ikke garanteres. Husk at gøre os opmærksom på dit handicap, når du bestiller rejsen, så vi kan hjælpe dig bedst muligt med valg af rejse og evt. bestilling af assistance.

FORPLEJNING PÅ REJSEN

Mad og drikke er som udgangspunkt ikke inkluderet i rejsens pris, medmindre andet er angivet i dine rejsedokumenter, herunder bekræftelse og rejseplan. På de fleste byhoteller har du mulighed for at tilkøbe forplejning mod direkte afregning til hotellet. Anledningen til at vi som udgangspunkt ikke automatisk inkluderer dette, skyldes at der kan være stor variation i udvalget af mad afhængig af stedet. Vi anbefaler derfor, at man enten først tilkøber forplejningen efter man har set hvordan den ser ud eller, som vi anbefaler i de større byer, at man går en tur i lokalområdet for at prøve nogle af de forskellige caféer og restauranter der måtte være. I mindre byer, hvor der ikke er mange spisemuligheder, samt på mange templer, lokale gæstgiverier og hanok har vi dog ofte booket opholdet med morgenmad.

MAD, ALLERGIER OG SPECIEL FORPLEJNING

Har du allergi og/eller behov for speciel forplejning kan der hos flyselskaberne forudbestilles specielle måltider. I Vesten spiser flere og flere vegetar, halal, glutenfri og laktosefri mad osv. Korea er i stor udstrækning et kødland, og der er ikke tradition for, at man bestiller speciel tilpasset mad. Derimod vælger man restaurant efter hvilken type mad der serveres, og der er ofte tilsat fiskesovs eller rejsepasta selvom det ikke fremgår af menukortet. Således er mulighederne for at bestille en menu a) men uden x og til gengæld med y ikke store. I Korea spiser man, hvad der bliver serveret. På visse restauranter er der mulighed for at bestille vegetarmad, men vær klar over at tjeneren/værten ikke altid forstår hvilken type vegetar du er, og de vil derfor levere deres fortolkning af vegetarmad. Der er dog i de større byer mulighed for at spise på specialrestauranter.

REJSENDE MED BØRN

Rejser du/I med små børn og/eller babyer gør vi opmærksom på at børn under 2 år som udgangspunkt ikke har ret til siddeplads ombord på fly, tog, bus og transferbusser. Ønskes dette, skal der betales børnebillet. Børn under 6 år kan i de fleste tog/bus/metro i Korea køre gratis såfremt de sidder på skøddet af en betalende voksen. Senge eller vugger til børn og babyer er ikke inkluderet i rejsens pris (medmindre andet er anført i bekræftelsen) og skal dermed afregnes direkte med indkvarteringsstedet, såfremt det er muligt at tilkøbe på stedet. Er der ikke betalt for seng til barn, skal der betales separat for evt. forplejning, medmindre andet er angivet på jeres bekræftelse. Vær opmærksom på, at det kan være en udfordring at rejse rundt i Korea med en barnevogn/klapvogn.

MØDETIDER GENERELT

Uanset om du er deltager i en grupperejse, en udflugt eller rejser på egen hånd, anbefaler vi altid at være i rigtig god tid inden planmæssig afgang, således at du f.eks. på stationen har tid til at undersøge hvilken perron toget afgår fra og står klar ved mødested/tidspunkt aftalt med rejselederen. Vær opmærksom på, at der på morgenmadsrestauranterne på hotellerne kan være ventetider. Skal du derfor spise morgenmad inden bussen/toget kører, anbefaler vi, at du afsætter ekstra tid af til ventetid.

BILLEJE

I Korea er det nødvendigt at hver chauffør medbringer gyldigt dansk og internationale kørekort for at få udleveret bilen. Medbringes dette ikke, kan bilen ikke udleveres og betalt leje refunderes ikke. I forbindelse med bestilling af billeje, bedes du venligst bekræfte, at du har minimum 1 års erfaring med at køre bil samt oplyse Koreaspecialisten din alder. Engelsk GPS kan bestilles i nogle tilfælde, men kan ikke garanteres alle steder. Der kan kun bestilles en kategori, men en decideret biltype kan aldrig garanteres.
Vær opmærksom på, at der flere steder kan der forekomme vejskatter, og i større byer kan der forekomme parkeringsafgifter. Begge dele afregnes normalt på stedet i kontanter.
I Korea kører man i højre side af vejen, og alkoholkørsel er strengt forbudt og straffes hårdt.

VEJRFORHOLD

Det er altid svært at spå om vejret på de forskellige destinationer, og der er mange forskellige vejrtjenester og vejrapps.
Vi kan dog henvise til den seriøse World Meteorological Organization, der baserer deres statistikker på mere end 30 års målinger, og dermed kan du få en indikation. Vi tager naturligvis forbehold for at vejret under din rejse kan afvige fra det, som ifølge statistikkerne er gennemsnittet.
For statistik over vejret koreanske byer klik hér.
For statistik over vejret i japanske byer klik hér.

BESKRIVELSER OG BILLEDER

I vort materiale på Koreaspecialisten.dk samt på flyers i brochurer kommer vi med forskellige forslag til rundrejser på egen hånd. Beskrivelser og billeder er blot eksempler på hvad man som turist, afhængig af årstid, har mulighed for at opleve de forskellige områder. Vi tager dog forbehold for at enkelte steder kan være lukkede.

INDKVARTERING

Koreaspecialisten tilbyder i de fleste byer to slags indkvarteringskategorier: Basis og Superior. I de større byer vil der også være muligt at vælge den meget dyre Deluxe kategori. Udover at Superior standarden er lidt højere end Basis, vil værelserne og dobbeltsenge typisk også være lidt større. På flere steder kan man vælge enten koreansk eller vestligt værelse.
Generelt er værelser med individuel eller central aircondition meget udbredt i de større byer Korea.
På hoteller, der tilbyder swimmingpool, fitnesscenter, tagterrasse, minibar, massagestole, lounges og andet, er brugen af dette normalt ikke inkluderet og kræver direkte betaling til hotellet. Brug af disse faciliteter kan også være årstidsbestemt, og der kan være krav om alder. Da hotellerne ikke informerer Koreaspecialisten om disse tillæg, regler og tider, har vi desværre ikke mulighed for at informere vores gæster i forvejen.
Beskrivelser af samt links til hoteller, udflugter og oplevelser som er udbudt.
I de tilfælde hvor Koreaspecialisten har mulighed for at henvise til hotellets eller vores samarbejdspartneres hjemmeside vil vi naturligvis være behjælpelig med dette. Vi tager dog forbehold for at billeder og informationer på disse sider ikke er opdaterede, samt at visse billeder kan være forskønnede og taget med vidvinkel.
De 4 mest udbredte typer indkvarteringssteder er:
Hotel – Tempel – Hanok – Pension

CHECK-IN/CHECK-UD

Det er meget normalt i Korea, at man først kan checke ind efter kl. 15, og at man checker ud omkring kl. 10. Flere steder vil der, hvis pladsen tillader det, være mulighed for at stille sin bagage indtil man kan få sit værelse. Normalt skal man ved ind-checkning udfylde en formular samtidig med at receptionisten tager en kopi af dit pas.

REGLER & LOVGIVNING

Sydkorea har generelt et lavt niveau af kriminalitet, men man skal selvfølgelig tage de sædvanlige forholdsregler, især i storbyer som Seoul: gå ikke alene ned ad mørke, forladte gader, pas godt på tasker og værdigenstande og tag ikke med uautoriserede taxaer. Det er heller ikke en god idé at blande sig i et gadeslagsmål – alle sydkoreanske mænd undergår intensiv kampsportstræning under den stærkt håndhævede værnepligt!
I Korea er der nultolerance når det kommer til at være i besiddelse af /og eller påvirket af stoffer, samt hvis man har alkohol i blodet ved bilkørsel. Bryder man loven er straffen hård.
Det er også strengt forbudt at være i besiddelse af nogen former for pornografi. Også selvom man i Danmark måske ikke ville kategorisere det som dette.

SIKKERHED

Som nævnt er Korea et rimeligt sikkert land at rejse rundt i, men naturens kræfter kan være lunefulde, og Korea er særligt udsat i forhold til naturkatastrofer såsom tyfoner.
Der findes flere gode apps som blandt andet advare om eventuelle naturkatastrofer.
F. eks.: Safety tips og UM Rejseklar som du kan læse mere om og hente ved at klikke på dem.
Ved udenlandsrejser anbefaler vi, at du henter det danske Udenrigsministeriums app UM Rejseklar og registrerer dig på ”Danskerlisten” med mulighed for vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig, hvis der opstår en alvorlig krise i det land, hvor du er. Det kan være større naturkatastrofer, politiske uroligheder eller terrorangreb.
Denne App findes både til iPhone og til Android.
På de fleste hoteller er der en lommelygte samt oversigt over nærmeste nødudgange, flugtveje og samlingssteder.
Uanset hvor man befinder sig anbefaler vi altid, at man ved ankomst til et nyt sted gør sig bekendt med dette.
Herunder giver vi en kort generel information samt generelle forholdsregler du kan tage:
Tyfoner: Tyfoner forekommer relativt hyppigt i Korea. Tyfon-sæsonen ligger mellem juni og november og der er gennemsnitligt 10 tyfoner i Korea årligt. Styrken af tyfonerne varierer, men kan være meget stærke. Derfor anbefales det via TV og radio, at man holder sig indendørs, hvis der er en tyfon.
Jordskred: Fra juli til august regner det meget i Korea og den store mængde nedbør kan naturligvis have indflydelse på naturen. Derfor frarådes det at opsøge bjergregionerne i perioder, hvor nedbøren er usædvanligt kraftig. Jorden kan blive ustabil og mudret, så det kan være farligt at vandre i bjergene i denne periode. Vi anbefaler derfor, at du den pågældende dag dobbelttjekker de aktuelle forhold med din lokalguide på stedet.
Ovenstående eksempler kan af gode grunde være medvirkende til færge, fly og togaflysninger.
I ekstreme tilfælde hvor rederiet, fly-, tog- og busselskabet ikke har mulighed for at ombooke, kan Koreaspecialisten kontaktes udenfor almindelig åbningstid på vores nødtelefon.