DMZ – DEN KOLDE KRIGS SIDSTE UDPOST

På grænsen mellem Nord- og Sydkorea er den kolde krig stadig brandvarm

Kontakt Koreaspecialisten – bedst til Korea

Koreaspecialisten | Tlf: 33454000 | Email: info@koreaspecialisten.dk

Krigen set med Nord- eller Sydkoreanske øjne

Du kan kun besøge DMZ som en del af en guidet tur. Stederne på turen kan ændre sig, da dette er et militært område, men normalt besøger I JSA (joint security area), hvor man kan se bevæbnede nord- og sydkoreanske soldater stå vagt ansigt mod ansigt, det gamle konferencerum, hvor våbenhvilen blev forhandlet, og Bridge of no Return, hvor løsladte krigsfanger i 1953 måtte træffe et uigenkaldeligt valg imellem deres todelte hjemland. Besøger du DMZ fra den sydkoreanske side, kan du se den såkaldte tredje tunnel, som nordkoreanerne gravede i 1978 så 10.000 soldater kunne invadere Sydkorea. Du kan også observere livet i Nordkorea fra udkigsposten Dora Observatoriet. Her har du udsigt til en lille landsby, som amerikanerne har døbt ”Propaganda Village.” Byen bruges af Nordkorea som et glansbillede og er faktisk ubeboet – hver morgen kører alle landsbyens ”beboere” ind med bus! Besøger du til gengæld DMZ som en del af en rejse til Nordkorea, får du muligheden for at høre den helt unikke nordkoreanske version af krigen. En stærk oplevelse under alle omstændigheder.

Ingenmandslandet mellem Nord og Syd

Grænsen mellem Nord og Sydkorea er den mest bevogtede i hele verden, og 1 mio. soldater står konstant på vagt. Det er derfor blodig alvor, og du skal være forberedt på at blive bevæget af dette besøg til stedet hvor landet blev delt og så mange menneskeskæbner beseglet.

 

Her er den kolde krig stadig brandvarm

Officielt er Nord- og Sydkorea stadig i krig, selvom der siden 1953 har været våbenhvile. Bemærk at DMZ kun kan besøges som del af en forudbestilt tur, og at du skal have pas med og være pænt klædt på for at besøge dette område. Man skal opføre sig pænt her – ikke noget med at pege fingre, grine eller komme med sarkastiske kommentarer. Det får du da heller ikke lyst til, når du mærker stemningen på dette alvorlige og bevægende sted.

[alert]

BEMÆRK: Hvad enten du besøger DMZ fra Nord- eller Sydkorea, kan det kun lade sig gøre som en del af en organiseret tur.

  • Hvilke steder man besøger afhænger af turen og kan ændres uden varsel.
  • Dette er et meget farligt område, og afvigelse fra reglerne kan have fatale konsekvenser.
  • Udvis stor respekt, gå ikke væk fra de andre, følg alle instrukser og spørg, inden du tager billeder.[/alert]