Til dig, som allerede har købt en rejse:

Hvordan skal du forholde dig, hvis du skal ud og rejse?
Hos Koreaspecialisten holder vi øje med udviklingen i både Danmark og Sydkorea frem til din afrejse og under din rejse, og vi kontakter dig, hvis der skulle opstå en situation, som kan få indflydelse på din rejse.

Vi følger naturligvis Udenrigsministeriets rejsevejledninger, og hvis Udenrigsministeriet fraråder rejser til Sydkorea, i umiddelbar nærhed af din afrejse, vil du få dine penge tilbage, hvis du har købt en pakkerejse hos os – bemærk, at vi definerer umiddelbar nærhed som ca. 14 dage før din afrejse. Dags dato (12. marts 2020) fraråder Udenrigsministeriet rejser til byen Daegu og provinsen Gyeongbuk. Vi har kontaktet de kunder, hvis rejser er berørt af dette.

Hvis du har været ude at rejse 30 dage til nogle af landene med større smitteudbrud, før du skal rejse med Koreaspecialisten til Sydkorea, beder vi dig kontakte os. Dags dato (12. marts 2020) har Sydkorea indført indrejseforbud for rejsende som har opholdt sig i Hubei provinsen i Kina inden for de sidste 14 dage.

Er der særlige forholdsregler du skal tage på din rejse?
Her er hvad Sundhedsstyrelsen skriver på deres hjemmeside:

”COVID-19 findes i mange lande over hele verden. Flere lande har taget særlige forholdsregler i forhold til rejsende fra andre lande, som kan gøre det vanskeligt at rejse til og i landet. Tjek  Udenrigsministeriets rejsevejledninger før du beslutter om du skal rejse. Tager du ud at rejse anbefaler Udenrigsministeriet at man tilmelder sig Danskerlisten.
Hvis du vælger at rejse er der en række generelle forholdsregler, når man er ude at rejse, som du selv kan være opmærksom på, hvis du vil nedsætte risiko for smitte med ny coronavirus og andre virusser, som giver øvre luftvejsinfektion:

  • Vask hænder hyppigt og grundigt med sæbe og vand. Brug evt. håndsprit
  • Sikre god fødevarehygiejne
  • Undgå kontakt med levende og døde dyr, bl.a. på madmarkeder
  • Undgå tæt kontakt med syge personer med symptomer fra luftvejene (hoste og opspyt)
  • Undersøg forholdene i sundhedsvæsenet i det land, du skal rejse til, for eksempel gennem lokale forretningskontakter, venner eller familierelationer
  • Sørg for, at din rejseforsikring dækker hjemtransport i tilfælde af sygdom eller ulykke. Dermed mindsker du risikoen for at blive udsat for smitte på lokale klinikker eller sygehuse.”

Hvad er symptomerne på coronavirus – her er hvad Sundhedsstyrelsen skriver:
Hvis du bliver syg

  • COVID-19 (coronavirus) kan vise sig med feber, hoste eller vejrtrækningsproblemer
  • Symptomerne ses op til 14 dage, efter man er udsat for smitte
  • Hvis du indenfor de sidste 14 dage har været i et land med COVID-19 smittespredning (coronavirus), eller hvis du har været i tæt kontakt med en person med COVID-19, så ring til lægen, hvis du bliver syg

Det er vigtigt, at du ringer først og ikke møder op i venteværelset, da du kan smitte andre”.

Download appen Rejseklar
Koreaspecialisten anbefaler dig at downloade Udenrigsministeriets app, Rejseklar, på din mobiltelefon. Her kan du få vigtige oplysninger om, hvordan du skal forholde dig, hvis der opstår kriser undervejs på din rejse, mens du er i Sydkorea.

Hvad hvis der sker ændringer undervejs på min rejse?
Vi har et godt lokalt netværk og flere års erfaring i at arrangere oplevelser i Sydkorea, og vi gør alt, hvad vi kan for at sikre, at du får en fantastisk rejse, også selvom der skulle ske ændringer i din rejseplan undervejs. Hvis fx en købt udflugt ikke kan gennemføres, vil du få pengene tilbage for den udflugt.

Hvor kan jeg holde mig opdateret?
Vi holder skarpt øje med udviklingen i Danmark, Sydkorea og resten af verden, og du er meget velkommen til at ringe til din rejsekonsulent, hvis du har spørgsmål. Herudover anbefaler vi dig at holde øje med Udenrigsministeriet rejsevejledning til Sydkorea.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke ønsker at rejse?
Hvis Udenrigsministeriet ikke fraråder rejser til Sydkorea, gælder Koreaspecialistens generelle handelsbetingelser.

Skal jeg købe ekstra rejseforsikring?
Det er altafgørende at have en god rejseforsikring! Husk at tjekke før afrejse, hvad din rejseforsikring dækker, og hvordan du er stillet fx i forhold til eventuel karantæne før, under eller efter rejsen.