Gyldig fra d. 4. september 2017

Udenrigsministeriet har den 4. september oprettet en midlertidig rejsevejledning for Nordkorea (DPRK).

Ikke-nødvendige rejser til Nordkorea frarådes.

Muligheden for at give konsulær bistand fra dansk side i Nordkorea er begrænset.  Du kan dog henvende dig hos den svenske ambassade i Pyongyang, hvis du har brug for hjælp. Det er også en god ide, at skrive til dem før dit besøg.

Du bør af flere grunde meget nøje overveje, om du vil rejse til Nordkorea:

Der er få internationale rejsende i Nordkorea.  Der er flere eksempler på turister, som er blevet arresteret i længere tid for noget, som ikke er ulovligt i andre lande. Det kan derfor være svært at sikre, at du ikke gør noget ulovligt.

Som turist kan du ikke rejse frit rundt.  Du skal rejse med en lokal guide,. Guiden holder øje med alt, hvad du gør. Det kan være strafbart, hvis du ikke følger guidens anvisninger. Du skal have en tilladelse, hvis du vil rejse uden for Pyongyang. Du bør altid følge de lokale myndigheders instruktioner. Udenlandske mobiltelefoner virker ikke i Nordkorea. Der er meget begrænset adgang til internationale nyheder, medier og internettet. Hvis du står i en nødssituation, må du regne med, at du ikke kan komme i kontakt med personer uden for Nordkorea.  Det vil også være meget svært at finde hjælp i Nordkorea. Det er ikke muligt at betale med kreditkort eller at hæve kontanter i Nordkorea. Du skal derfor tage euro, amerikanske dollars eller kinesiske yuan med i kontanter. Prisniveauet for udlændinge er højt.

Der er igen stigende spændinger på den koreanske halvø med gentagne nordkoreanske missilaffyringer og en atomprøvesprængning den 3. september. Situationen kan ændre sig hurtigt og uden forvarsel.

Hvis du rejser til Nordkorea bør du gøre rejsen så kort som muligt. Vi råder dig til at fortælle dine pårørende og den svenske ambassade, hvor du planlægger at opholde dig. Du bør også skrive dig på danskerlisten før din rejse.

Vi opfordrer dig til at holde dig orienteret om situationen gennem dit rejsebureau. Hvis sikkerheden forværres, vil der være information på hjemmesiden for den danske ambassade i Sydkorea. Udenrigsministeriets globale vagtcenter kan altid kontaktes på +4533921112.